Ga naar hoofdinhoud

Devos toont zich wederom de beste met Espoir

De Belg Pieter Devos won zaterdag met de elfjarige BWP-ruin Espoir (v. Surcouf de Revel) al het Vlaams kampioenschap. Gisteravond in de Prijs KBC Bank en Verzekering, een 1,50m-proef, was de combinatie de concurrentie wederon te snel af. Beste Nederlander werd Harrie Smolders, die met Don VHP Z (v. Diamant de Semilly) de zesde prijs in ontvangst nam.

Devos, die zelf mede-eigenaar is van Espoir, beschikt nog maar sinds oktober over de ruin. De combinatie laat op Jumping Mechelen zien klaar te zijn voor het grote werk.

In totaal gingen 42 combinaties gingen van start in het 1,50m-parcours. Daarvan kwalificeerden zich 15 voor de barrage. De 29-jarige Pieter Devos stuurde Espoir foutloos rond in 30,48 seconden. Even leek het erop dat zijn landgenoot Jerome Guery, die als laatste aan de beurt kwam, de tijd kon verbeteren maar hij strandde met Papillon Z (v. Perhaps) op de tweede plaats in 30,92 seconden. Beste KWPN’er in deze proef was Bintang II (v. Tangelo van de Zuuthoeve). De de Britse Laura Renwick stuurde de bruine ruin in 33,29 seconden naar de derde plaats.

Zes combinaties bleven foutloos in de barrage. Harrie Smolders en Don VHP Z waren in 33,76 seconden goed voor het zesde prijzengeld. Leopold van Asten had met VDL Groep Quinthago Z (v.Quinar) goed vier strafpunten in de barrage en finishte in 33,57 seconden. Daarmee eindigde hij op de negende plaats.

Bekijk hier de volledige uitslag

Bron: Horses.nl – Paardenkrant

Pieter Devos op Facebook

Espoir wins the 1.50m today in Mechelen. Amazing horse!!!Thanks to ECUPHAR, CWD, Cavalleria Toscana, Samshield, Kentucky Horsewear, Lannoo!

Posted by Pieter Devos on maandag 28 december 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook