Ga naar hoofdinhoud

Devos wint Big Tour Drachten, Vrieling derde

Slechts elf combinaties wisten zojuist foutloos te blijven in de Big Tour op Indoor Drachten en de Belg Pieter Devos was daarvan de snelste. Lorenzo de Luca werd tweede en Jur Vrieling legde beslag op de derde plek in deze rubriek over 1.50m op tijd.

De balken vlogen in het rond in het begin van de rubriek. De eerste foutloze rit was van Vrieling, die met Arezzo VDL als vijftiende van start ging. Het duo was niet alleen foutloos, maar zette ook direct de snelste tijd neer tot dan toe.

De tweede foutloze rit was van de Nederlandse Zwitser Edwin Smits en Copain Du Perchet CH. Smits koos voor een rustig rondje op safe met de gekeurde Zwitserse hengst en finishte in 73.94 seconden. Michael Greeve bleef als derde foutloos met Whitney BB. Hij was niet snel genoeg om de tijd van Vrieling te verbeteren en stopte de klok op 59.75 seconden, waarmee hij uiteindelijk vierde werd. Nicole Persson en Balounito wisten als vierde een foutloze rit neer te zetten, waarmee ze op de negende plaats uitkwamen.

Devos ging als 28-ste van start met de twaalfjarige Espoir en de Belgische springruiter gaf gas met zijn BWP-ruin en zette een foutloze rit neer in 56.95 seonden, waarmee hij de leiding overnam van Vrieling.
Ook De Luca wist sneller foutloos rond te komen dan Vrieling. Met de negenjarige Homer De Reve kwam de Italiaan in 57.73 seconden over de eindstreep.

Francois Mathy Jr. eindigde op de vijfde plaats met de elfjarige Falco van de Clehoeve voor Willem Greve en de goedgekeurde KWPN-hengst Carrera.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook