Ga naar hoofdinhoud

Deze week… ‘Hengstenmachinerie compleet stil’

De KWPN Hengstenkeuring stond vorige week weer bol van de belangrijke momenten, maar vrijdagavond stond de hele hengstenmachinerie even compleet stil. Een staande ovatie kreeg Wim Ernes. Die de moed had opgebracht om de openbaarheid met de duizenden bezoekers van de KWPN Hengstenkeuring op te zoeken. Een zeer emotioneel moment waaruit alles sprak dat onuitgesproken bleef.

In de Paardenkrant van deze week leest u alles over de huldiging van Wim Ernes en de KWPN hengstenkeuring. Morgen, woensdag, valt de krant op de mat, maar online wordt het volledige blad nu al via Horses.nl beschikbaar gesteld. Hieronder een kleine impressie van de inhoud van De Paardenkrant van deze week.

Zoekt de jury een sportpaard of een fokhengst?

Van de fokkerijraad kreeg de KWPN-hengstenkeuringscommissie in de richting dressuur – voor het eerst onder de leiding van Bert Rutten – de opdracht om zoveel mogelijk hengsten aan te wijzen voor de verrichtingstest in Ermelo. Om op die manier zo dicht mogelijk bij het fokdoel – de sport – te testen. Rutten liet zich in de persconferentie ontvallen dat hij op zoek is naar paarden die aanleg tonen voor het hoogste niveau. Maar is de zoektocht naar een Grand Prix-dressuurpaard hetzelfde als het ontdekken van een potentiële vererver?

Toulon-zoon In Between steelt harten van publiek

Toulon en zijn zoon Etoulon maakten vorige week de blits op de KWPN-hengstenkeuring. Van vader en van zoon kregen ieder drie nakomelingen een uitnodiging voor de verrichtingstest. Bovendien leverde Toulon de publiekslieveling en onomstreden kampioen van de jaargang In Between, een product uit de topfokkerij van de familie Venderbosch. In totaal mogen 51 jonge hengsten hun aanleg in Ermelo gaan bewijzen.

Reuring in de tent in hippisch Wellington

Dankzij het Winter Equestrian Festival wordt Wellington, Florida, in de winter één groot paardendorp. Er zijn grote wijken met honderden aan elkaar grenzende luxe stallencomplexen, verkeersborden die aangeven dat paarden voorrang hebben, en ga zo maar door. Maar dat er nu ook, in hetzelfde dorp én in dezelfde week, op vier verschillende plekken vier grote springwedstrijden, waaronder een Wereldbekerkwalificatie, een viersterrenwedstrijd en een U25-teamwedstrijd plaatsvinden, geeft toch wel een nieuwe dimensie aan de hippische gekte in Wellington. Verliest het Winter Equestrian Festival zijn allure?

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u rechtsbovenin de website (links van het zoekveld) in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer digitaal in de webshop »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook