Ga naar hoofdinhoud

Diamant de Semilly levert vierjarige kampioenen

Diamant de Semilly met Eric Levallios in 2006 CHIO Aken

In het kampioenschap van de vierjarige springpaarden op de La Grande Semaine drukte de Le Tot de Semilly-zoon Diamant de Semilly duidelijk zijn stempel. Bij de merries werd kleindochter Excellixe gehuldigd tot kampioene, bij de 'andere' stamboeken won zoon Ozzy van den Bisschop de kampioenstitel en zoon Diarado leverde de winnaar bij de hengsten en ruinen.

Bij de vierjarige springmerries werd Excellixe (Indoctro x Diamant de Semilly) tot kampioen gehuldigd. “Excellixe is een hele fijne en respectvolle merrie die graag haar werk doet. Ze is nog steeds in eigendom van haar fokker Frédéric Lefèbvre. Hij heeft haar niet voor de verkoop, maar is wel van plan de fokkerij met haar voort te zetten”, vertelt haar ruiter Tony Cousin.

Elite-titel

Naast de kampioene kregen nog vier merries de elite-titel: Ebene de Hus (Conrad de Hus x Lamm de Fetan), Energy de l’Autrot (Con Air x Calvaro), Elite des Forets (Cazador La Silla x Dollar de la Pierre) en Ecplise des Luthiers (Canturo x Quidam de Revel).

‘Goede mindset’

Het kampioenslint bij de hengsten en ruinen ging naar Et Alors de Granlieu (Rinaldo des Isles x Sable Rose) en zijn ruiter Charles-Hubert Chiché, die eerder ook in het zadel van zijn vader Rinaldo des Isles zat. “Hij heeft een hele goede techniek en mindset. Hij wil heel graag, doet alles voor zijn ruiter en is gemakkelijk te rijden met een zeer goede galop en veel balans. We hopen dat hij heel ver komt.” Er is de nodige vraag naar de kampioen, maar voorlopig wil Chiché niet verkopen.

Charles Hubert-Chiché met Et Alors de Granlieu

Diarado-zoon tweede

El Diarado d’Euskadi (Diarado x Dollar du Mourir), Evelyn Leone (Vigo Cece x Helios de la Cour II), Eiffel Ixe (Numero Uno x Voltaire) en Exodus (Taxi Driver x Papillon Rouge) kregen eveneens de elite-titel.

‘Paard voor de toekomst’

Bij de niet Frans-gefokte paarden, waar op de Grande Semaine een aparte rubriek voor is, was Ozzy van den Bisschop (Diamant de Semilly x Utrillo van de Heffinck) de beste. Amazone Clément Lier gelooft volledig in haar winnaar. “Ik denk echt dat hij een paard voor de toekomst is. Hij heeft alle kwaliteiten in zich en we hopen dat dit zich in de komende jaren verder zal ontwikkelen.”

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook