Ga naar hoofdinhoud

DOKR maakt deal met staatsstoeterijen: hengsten ter beschikking van jonge ruiters

Kendra Claricia Brinkop met A La Carte NRW - Foto: Equitaris.de/Tanja Becker

Een mooie initiatief in Duitsland: twee Duitse staatsstoeterijen, Haupt- und Landgestüt Marbach en Landgestüt Warendorf, hebben een deal gemaakt met de topsportafdeling van de FN (de DOKR) om een aantal van hun hengsten ter beschikking te stellen aan jonge talentvolle Duitse ruiters die zijn opgenomen in de 'perspektivgruppe'. Een van de hengsten is de door Jenny Ekkel uit Geesteren gefokte A La Carte NRW (v. Abke), het toppaard van Kendra-Claricia Brinkop. Afgelopen vrijdag kwam de hengst nog in actie voor Duitsland in de Nations Cup in Hickstead. 

Niet alleen Kendra-Claricia Brinkop, die onlangs bij Marcus Ehning in dienst ging, heeft een staatshengst te rijden. Ook de Marbacher staatshengst Christdorn (v. Contendro I) staat ter beschikking van een jonge talentvolle Duitse amazone. De hengst wordt gereden door de twintigjarige sportsoldate Lara Weber. Weber zegt over de samenwerking: “Ik ben heel blij met de samenwerking tussen het Landgestüt en de DOKR. Mijn familie heeft niets met de paardensport en de topsport. Zonder dit programma zou ik niet op hoog niveau kunnen rijden.”

KWPN-hengst Diathago

Ook de door Team Nijhof en Wim ten Pas gefokte Diathago (Diamant de Semilly x Carthago), een Warendorfer staatshengst, zal in de toekomst deel uit maken van het programme en in actie komen met een ruiter uit de ‘Perspektivgruppe’.

Win-win situatie

Dr. Dennis Peiler, chef van de DOKR, is erg blij met de samenwerking tussen de DOKR en de staatsstoeterijen. “Dit is echt een win-winsituatie voor zowel de DOKR als de stoeterijen. We zijn heel blij dat we jonge, talentvolle paarden ter beschikking krijgen gesteld, die vervolgens samen met jonge, talentvolle ruiters kunnen groeien in de sport.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/FN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook