Ga naar hoofdinhoud

Dollard’s Dylan kampioen vrijspringen Friesland

Vrijspringen

Dollard's DylanBij de HBC Stal te Boijl vond vorige week donderdag het open Fries kampioenschap vrijspringen plaats. Zes driejarigen namen het tegen elkaar op. De top drie was bijzonder aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk besloten juryleden Eric Naberink en Koos Naber om de titel toe te kennen aan Dollard Dylan (Cantos x Corland x Concorde) van stal Mekkes, Ritsema, stoeterij Embregts en Van der Gun en Guido Swart.

Dollard Dylan verdiende 78 punten. Het betreft volgens de jury een nog jeugdig paard met veel vermogen, dat telkens op een geweldige manier springt. Daarbij is hij groot en heeft hij een mooi model.
Tweede werd Diranda (v. Emmerton). Een paard met veel instelling, wat haar 77 punten opleverde. De imponerende hengst Kop Jansen Centurion (v. Cormint) was na de voorronde een van de favorieten voor de zege, maar toonde zich donderdag iets minder. “Een mooi type, maar hij kon iets vlugger van de grond springen en we hebben wat bemerkingen op het middenstuk”, aldus de jury. De score bleef steken op 75,5 punten.

Bron: Horses.nl / De Paardenkrant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.