Ga naar hoofdinhoud

Dominator Z bij 1.60 m-debuut naar tweede plaats

Simon Delestre won met Hermes Ryan de Longines Masters Parijs 2019. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De opmars van het grote supertalent Dominator Z lijkt niet te stuiten. Alleen de pony Hermes Ryan kon vanmiddag in Parijs - nota bene op het concours van zijn eigen sponsor Hermès - de kolossale hengst van Christian Ahlmann met een fractie van een seconde verschil achter zich houden. En zo kon het chauvinistische Franse publiek genieten van een fraaie Grand Prix-overwinning van hun held Simon Delestre.

Dominator Z moet nog negen worden. Maar het had toch weinig gescheeld of de Diamant de Semilly-zoon was, in de allereerste 1.60-rubriek van zijn leven, met de overwinning gaan strijken.

Korte wendingen

Alleen de ervaren rotten in het vak Simon Delestre en Hermès Ryan schaafden als laatste starters 0,18 seconde van de tijd van Ahlmann af. De korte wendingen in het eerste deel van de barrage maakten nipt het verschil, de laatste lange lijn leek sterk op de race eerder dit jaar die Delestre en Ryan de zege in de Grote Prijs van Amsterdam opleverde. Hoe korte pootjes toch heel hard kunnen galopperen.

Marc Houtzager

Maar liefst 14 combinaties bleven foutloos in de eerste omloop van de Grand Prix Saut Hermès in het prachtige Grand Palais. Onder hen niet de enige Nederlandse deelnemer in de Grote Prijs Marc Houtzager. Zijn Quidam-zoon Sterrehof’s Calimero maakte in de eerste ronde twee springfouten.

Steve Guerdat

De routine won dus van het jeugdig springgeweld, met op de derde plaats (en qua tijd in de barrage op gepaste afstand) Eduardo Alvarez Aznar en de SF-gefokte Seringat (v. Chef Rouge). Vierde werd de nummer 1 van de wereld Steve Guerdat met de Ukato-zoon Alamo, gevolgd door Edwina Tops-Alexander en California (L ‘Esprit x Libero H).

Snelste tijd

De snelste tijd in de barrage kwam na een dollemansrit op naam van Gregory Wathelet en voormalig wereldkampioen der zevenjarige springpaarden MJT Nevados. Een balk wierp hen terug naar plaats vijf.

Uitslag

Bron: Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook