Ga naar hoofdinhoud

Don VHP Z en Glasgow van het Merelsnest op shortlist Belgische ‘Paard van het Jaar’

Harrie Smolders met Don VHP Z Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Tien springpaarden staan op de shortlist van de Belgische verkiezing ‘Paard van het Jaar’. Onder hen Harrie Smolders' Don VHP Z en Jur Vrielings Glasgow van het Merelsnest. De in België gefokte paarden op de lijst hebben bijna allemaal minstens één Grand Prix-overwinning op vijfsterrenniveau op hun naam staan in het afgelopen jaar. 

De Belgische fokkerij doet het goed, op de ranglijst van de WBFSH staan de drie stamboeken BWP, sBs en Zangersheide op respectievelijk de eerste, derde en vijfde plaats. De Belgische springpaarden hebben het afgelopen jaar veel gewonnen. Uit al die prestaties zijn er tien kandidaten gekozen voor de verkiezing ‘Paard van het Jaar’. De keuze was groot, zo ontbreken op de shorlist de namen van de winnaar van vorig jaar, Cas de Liberte, en Harrie Smolders Emerald N.O.P..

Don VHP Z

Wel onder de genomineerden twee springpaarden in Nederlandse dienst. De Diamant de Sémilly-zoon Don VHP Z won onder Harrie Smolders individueel zilver op het EK in Gothenburg en bracht Nederland de overwinning inde Nations Cup Finale. Ook had de Zangersheide hengst een groot aandeel in de overwinning van Harrie Smolders in de Global Champioens Tour.

VDL Glasgow vh Merelsnest

Jur Vrielings VDL Glasgow van het Merelsnest is het tweede paard in Nederlandse dienst die genomineerd is. De zoon van Nabab de Reve van de VDL Stud won onlangs de wereldbekerwedstrijd in Helsinki. Onder Jur Vrieling zorgde hij voor Nations Cup overwinningen en schreef hij de 5* Grand Prix van Rome op zijn naam.

Europees kampioen H&M All In

De overige genomineerden zijn de door de Nederlander Bas Huijbregts gefokte Europees kampioen H&M All In, wereldbekerwinnaar HH AzurHalifax van het Kluizebos, Reveur de HurtebiseGancia de Muze, Espoir, Eldorado van het Vijverhof en Grand Cru van de Rozenberg.

Bron Landbouwleven.be/Horseman.be

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook