Ga naar hoofdinhoud

Donderdags hoofdrubriek in St. Moritz voor Gudrun Patteet

Gudrun Patteet, hier met Sea Coast Atlantic.

Op het vijfsterren concours van St. Moritz in Zwitserland was gisteren de hoofdrubriek voor Gudrun Patteet. De Belgische bevestigde haar goede vorm door met haar toppaard Sea Coast Atlantic de 1,50m-proef te winnen. Wout-Jan van der Schans liep net de geldprijzen mis, met D' Angelo reed hij foutloos en werd dertiende.

De 5* 1,50-rubriek werd direct op tijd verreden en dertien combinaties bleven foutloos. Wout-Jan van der Schans was met de Tangelo van de Zuuthoeve-zoon D’ Angelo de langzaamste in 81 seconden en viel daarmee net buiten de prijzen.

Gudrun Patteet snel

Gudrun Patteet was de snelste foutloze met haar elfjarige Schilling-zoon Sea Coast Atlantic. Ze zette 71 seconden rond op de klokken. De Belgische amazone toonde opnieuw haar goede vorm met het paard, vorige week waren ze nog derde in de 3* GP in Opglabbeek.

Schwizer tweede

Het duo verwees Pius Schwizer naar de tweede plaats met Leonard de la Ferme Ch (v. Landjuweel). Michael Whitaker reed Gentlemen vh Veldhof (v. Quite Easy I) naar de derde plaats. Het is het eerste seizoen voor de Brit met het Belgische fokproduct die eerst door Koen de Waele werd gereden.

Snelste tijd voor Vermeir

De snelste tijd werd door Wilm Vermeir neergezet op zijn Gentiane de la Pomme (v. Shindler de Muze). Maar een springfout wierp terug naar de vijftiende plaats.

Van der Schans tiende in 1,45m

In de 1,45-rubriek was er wel prijs voor Wout-Jan van der Schans. Met de Oklund-zoon Capetown werd hij tiende in de Twee Fasen-proef. Nu waren de twee Zwitsers, Martin Fuchs en Edwin Smits, de besten. Fuchs won op Cristo (v. Cristo) en de geboren Nederlander Smits werd tweede op Barcelona von Aarhof CH (v. Berlin).

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Horseman.be/Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook