Ga naar hoofdinhoud

Doron Kuipers geeft visitekaartje af in Mijas

Ook in de derde week van de Costa del Sol-tour in het Spaanse Mijas behaalt Doron Kuipers mooie successen. Gisteren won hij de vijfjarigen rubriek en hij werd tweede bij de zesjarigen.

Bij de vijfjarigen won hij met de Tangelo van de Zuuthoeve-zoon Helvetia Moeders W. De moeder van deze ruin, Welkebellie W,  sprong internationaal op 1,40 meter-niveau. Dit deed ze onder Niels Brussen. Ook Welkebellie W’s halfbroer, Vivo W, en halfzus, Claudiabellie W, maken furore op internationaal niveau.

Top drie

Kuipers finishte met deze ruin in de winnende tijd van 31,87 seconden. Op de tweede plaats in 32,16 seconden eindigde de Spanjaard Kevin Gonzalez de Zarate met Mayflower van de Kransvijver (v. Nabab de Reve). Lauren Edwards nam de derde prijs in ontvangst met Breit Star (v. Q.Breitling).

Zesjarigen

Bij de zesjarigen was de Brit Morgan Kent Kuipers te snel af. Kent noteerde de snelle tijd in het zadel van de merrie LSS Barbados (v. Balou du Rouet). Kuipers werd in 37,01 seconden tweede met Ugrant Z (v. Ultrillo vd Heffinck). Deze Ugrant is de halfbroer van de voorheen door Ruben Romp uitgebrachte D’Artagnan (v. Mr. Blue) en de tweede bezichtigingshengst Ameno (v. Larino). De derde plaats werd bij de zesjarigen bezet door de Braziliaan Felipe Guinato met Sex Appeal 111 Z (v. Spartacus).

Klik hier voor de uitslag van de vijfjarigen.

Klik hier voor de uitslag van de zesjarigen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook