Ga naar hoofdinhoud

Doron Kuipers nieuw toppaard in Theoreme Du Desir

Doron Kuipers - Zinius CSI Eindhoven 2016 © DigiShots
Op CSI Wierden begin deze maand ging Doron Kuipers voor het eerst op internationaal niveau van start met de tienjarige Calvaro-zoon Theoreme Du Desir. Tijdens hun debuut wisten ze al een Medium Tour-rubriek over 1,40 meter op hun naam te schrijven. 

Na deze wedstrijd op eigen bodem besloot de 26 jarige Kuipers het weekend erna af te reizen naar Poolse Sopot. In Sopot besloot Kuipers dat Theoreme Du Desir wel een niveautje hoger aankon. Dit bleek de juiste inschatting. In de Big Tour over 1,60 meter snelde de combinatie naar de zege.

Poznan

Vandaag kwam Doron Kuipers aan start in de Big Tour op vier-sterren-niveau. Opnieuw bewezen een combinatie te zijn om rekenschap mee te houden. In een tijd van 38,99 seconden werd de combinatie tweede achter Juan Carlos Garzia met Gitano v Berkenbroeck (v. Nabab de Reve).

Franse roots

Theoreme Du Desir zag het eerste levenslicht in Frankrijk bij Jean-Marie Boivin. Van moederskant stamt de ruin af van Engels volbloed Laudanum xx.

Ruiterwissels

In 2013 begon Theorome Du Desir zijn carrière onder Delphine Perez. Daarna wisselde de ruin nog drie keer van ruiter. Daarna bracht James Smith hem in 2015 en 2016 uit. Na Smith namen Francis Connors en Sean Monaghan plaats in het zadel van Theorome Du Desir. Sinds begin deze maand heeft Doron Kuipers succesvol de teugels overgenomen van de Calvaro-zoon.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.