Ga naar hoofdinhoud

Doron Kuipers snelt naar winst in Big Tour Sopot

Doron Kuipers hier met Baileys.
Doron Kuipers was zojuist met Theoreme du Desir niet te kloppen in de GP-kwalificatie in Sopot. De ruiter uit Mijnsheerenland liet de ruin van Calvaro in 61,30 seconden finishen in de 1,60m-rubriek direct op tijd en was de enige, die foutloos onder de 62 seconden bleef. Sanne Thijssen eindigde met It's Me op de vijfde plaats.

Kuipers brengt de Selle Francais-ruin pas sinds eind vorige maand internationaal uit en haalde vandaag al zijn tweede overwinning. Twee weken geleden won het kersverse duo in Wierden een 1,40m-rubriek op hun eerste internationale wedstrijd.

Pal Flam kwam met Skjerabergs Larkin het dichtstbij het resultaat van Kuipers. Het Noorse duo klokte af op 62,11 seconden en de jonge ruiter was daarmee op zijn beurt meer dan een seconde sneller dan de nummer drie, Reed Kessler.

Kessler en Kraut

De strijd om de derde en vierde plaats ging tussen de Amerikanen Reed Kessler en Laura Kraut. Kessler was uiteindelijk iets sneller aan de finish met Cos I Can (v. Olympic Lux) en werd derde met 63,18 seconden op de klok. Kraut volgde met Constable II  (v. Harley VDL) met een ronde in 63,22 seconden.

Top vijf

Sanne Thijssen maakte in deze rubriek de top 5 compleet met It’s Me. De jonge amazone, die bekend staat als snelheidsduivel en gisteren zowel op een eerste als een tweede plaats eindigde op het concours in Sopot, was vandaag met de Cicero Z-ruin goed voor de vijfde tijd in deze rubriek op tijd.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.