Ga naar hoofdinhoud

Dreher is Vrieling te snel af in MECC Prix

Jur Vrieling en Carrera VDL

Voordat het geweld losbarst in de Grand Prix van Maastricht werd zojuist in het MECC het puntenspringen met joker afgewerkt. De MECC Prix ging naar de Duitser Hans Dieter Dreher die met Cim Air de 65 punten bij elkaar sprong in de snelste tijd. Jur Vrieling bleef met de hengst Carrera VDL in Drehers buurt en werd tweede. Nicola Philippaerts volgde op derde plaats in het zadel van Chilli Willi.

Slechts vier combinaties konden de volle 65 punten bij elkaar springen. De triple bar die kort uit de hoek kwam, maar ook de joker leverde de nodige fouten op.

Hans Dieter Dreher had er geen last van. Met de Con Air-zoon Cim Air had hij 49,55 seconden nodig voor de eindzege. Jur Vrieling kon op de KWPN-hengst Carrera VDL (v. Cardento) in 50,91 seconden Dreher goed volgen. De Belg Nicola Philippaerts had een grotere achterstand met de zoon van Casall, Chilli Willi, hij klokte 55,11.

Ook de nummer vier was nog foutloos. Manuel Fernandez Saro uit Spanje reed Extra van Essene (v. Diamant de Semilly) in 55,21 seconden over de finish.

Sanne Thijssen had veel pech met de Tornesch-merrie Tittut. Het paar kreeg op hindernis 2 een fout, maar klokten de snelste tijd (44,25 seconden). Het leverde de vijfde plek op. Ook Timothy Hendrix was met zijn beide paarden Beau Beau en Janou erg snel onderweg, maar kreeg met beide paarden een fout op de joker wat hem onderin het klassement deed belanden.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook