Ga naar hoofdinhoud

Holstein keurt drie interessante hengsten

Drie hengsten hebben afgelopen maandag en dinsdag via de nakeuring van het Holsteiner Verband een Holsteins dekbrevet gehaald. Hieronder ook de Frans gefokte Brantzau (Baloubet du Rouet x Carthago), die in eigendom is van VDL Stud en volgend jaar ter dekking komt bij Hengststation Völz. Ook bij VDL Stud zal vers sperma beschikbaar zijn.


De eerste van de drie hengsten is de elfjarige Holsteiner Croesus (Casall Ask x Coronado x Lagos). Deze zwartbruine hengst had al zijn dekbrevet op zak in Oldenburg en Baden-Württemberg. De hengst behaalde in de internationale sport successen onder Zwitser Beat Mändli. Nadat eigenaar Paul Bücheler de samenwerking met Mändli verbrak, kwam de hengst onder het zadel van de Duitse ruiter Hans-Dieter Dreher.

De tweede hengst die vanaf nu het Holsteiner-dekbrevet heeft is de vierjarige Selle Français-gefokte hengst Brantzau (Baloubet du Rouet x Carthago x Coriander). Deze voshengst, die uit een Holsteiner moeder gefokt is, was al voor Selle Français goedgekeurd en ontving vorig jaar oktober de hoogste cijfers voor het vrijspringen.

Tot slot is de Hannoveraanse zesjarige Lord Fauntleroy (Lord Pezi x Contendro x Argentinus) geaccepteerd voor de fokkerij in Holstein. De bruine hengst was eerder al goedgekeurd in Hannover, Sachsen, Westfalen, Oldenburg-International, Thüringen en Mecklenburg-Vorpommern. De hengst wist zich vorig jaar te kwalificeren voor het Bundeschampionat.

Bron: Horses/St.Georg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook