Ga naar hoofdinhoud

Dubbeldam derde in openingswedstrijd Grote Tour Riesenbeck

Jeroen Dubbeldam is sterk van start gegaan op het CSI in Riesenbeck. Na een vierde plaats in de Medium Tour met Dokyra Fortuna vervolgde de ruiter uit Weerselo gisteren met een derde plek in de Grote Tour op de elfjarige merrie Gioia Van Het Neerenbosch (v. Nagano).

In de 1,40m-rubriek direct op fouten en tijd moest Jeroen Dubbeldam de Duitsers Toni Hassmann en Cedric Wolf voor laten gaan. Hassmann zette de niet te kloppen tijd van 54,56 seconden op de klokken met Cornet Obolensky-zoon Channing L. Op bijna twee seconden volgde Wolf met Hilton de Laubry (v. Atlantic VDL).

Snel met Gioia Van Het Neerenbosch

Jeroen Dubbeldam reed een sterke ronde met  de Nagano-dochter Gioia. Halverwege de proef ging hij met 56,18 seconden aan de leiding. Uiteindelijk reed Wolf maar zes honderdste sneller en aan het eind verpletterde Hassmann die tijd.

Nieuwe aanwinst Schuttert

Op drie honderdste liep Hendrik-Jan Schuttert met Cappanaleigh Storm de top tien mis. Met de Ierse merrie die hij nog maar enkele weken onder het zadel heeft, werd hij elfde. Hij nam de teugels over van de jonge Amerikaan Alec Bozorgi. Verder waren er foutloze rondes van Gerco en Ben Schröder met respectievelijk Glock’s Dobelensky (v. Cornet Obolensky) en Glock’s Champions Ludwig (v. Ludwigs Ass).

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook