Ga naar hoofdinhoud

Dubbeldam over missen CHIO Aken: ‘Het doet zeer’

SFN Zenith en Jeroen Dubbeldam Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Starten op het CHIO in Aken; het was Jeroen Dubbeldam alles aangelegen. Toch besloot de ruiter zijn Europees- en Wereldkampioen Zenith (v. Rash R) aankomend weekend thuis te laten. De ruin verkeerd niet in topvorm waardoor Dubbeldam nu vanaf de zijlijn toekijkt en dat doet pijn, laat hij weten in een interview met Aachener Zeitung. 

“Toen ik als kleine jongen samen met mijn vader de Aachener Soers voor het eerst zag, wist ik dat ik daar op een dag wilde rijden. Dat ik nu Zenith thuis moet laten en dus als toeschouwer aan de kant sta doet zeer. Ik heb tot op het laatste moment de hoop gehad dat ik alsnog kon rijden, maar het zou niet eerlijk zijn tegenover het paard, hij verdient beter”, zegt een teleurgestelde Dubbeldam.

‘Voor Zenith is het beter’

Tot op het laatste moment werd er met CHIO Aken directeur Frank Kemperman gezocht naar een oplossing om de succesvolle combinatie alsnog aan de start te laten verschijnen. Maar het reglement liet het niet meer toe. “Uiteindelijk is het voor Zenith ook beter zo, voor mij alleen niet”, aldus de ruiter.

Helemaal zonder paard is Dubbeldam in de Aachener Soers niet te zien. Tijdens de openingsceremonie, die in het teken staat van partnerland Nederland, verschijnt hij in het zadel in de ring.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Aachener Zeitung

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.