Ga naar hoofdinhoud

Duitse jeugdtitels afgelopen weekend verdeeld

Op de internationale paardensportaccommodatie van Ludger Beerbaum werden afgelopen weekend voor het eerst de Duitse kampioenschappen voor de jeugd verreden. Zaterdag was de winnaar van het teambrons precies op tijd terug om de nieuwe Young Rider-kampioenen te feliciteren en gisteren werden de andere titels verdeeld.

Dressuur junioren

Bij de Duitse junioren waren de winnaars van de individuele medailles van het EK, Semmieke Rothenberger en Hannah Erbe niet aanwezig op het kampioenschap. Hierdoor was de weg vrij voor hun teamgenoten Rebecca Horstman met de zelfgefokte Friend of Mine en Alexa Westendarp met Der Prinz. Het goud in bij de junioren was deze keer voor de zestienjarige Horstman, voor wie dit haar eerste Nationale titel was. Westendarp kreeg de zilveren medaille omgehangen en Anna Casper mocht zich met Rock n Rose als derde opstellen voor de prijsuitreiking.

Dressuur pony’s

Bij de pony’s was het, ondanks dat er een A-team ponyruiters naar het EK in Vilhemsborg was afgereisd, een spannende strijd om het eremetaal. De strijd om de gouden medaille ging tussen de tweelingzussen Helen en Linda Erbe. Uiteindelijk was het Linda, die er met Dijardin B met de winst vandoor en Helen, die met White Love B de zilveren medaille kreeg omgehangen. Luna Laabs en Carlos eindigden op de bronzen positie.

Springen junioren

Bij de junioren was het Philip Houston, die internationaal al aardig aan de weg timmert en lid is van het Global Champions League-team Cascais Charms, die met Kannella het kampioenschap domineerde. Met twee foutloze kwalificatieproeven kon ook een balk in de finale hem niet meer van de kampioenstitel afhouden. Het zilver was voor Max Haunhorst met Charis en het brons voor Marec Dänekas met Papagena.

Springen pony’s

Bij de pony’s was het Lea-Sophie Gut met de geroutineerde Salvador, die het hele kampioenschap wisten te domineren. Het duo kreeg niet één fout en kon zich zo van de bovenste plek op het podium verzekeren. Hanna Schumacher met High Dream en  Julie Thelen met Bad Man moesten in de barrage met elkaar de strijd aangaan om het zilver. High Dream tikte een balk uit de lepels en zo kreeg Thelen de zilveren medaille na een foutloos rondje.

Voor herhaling vatbaar

De vertegenwoordiger van de Duitse paardensportbond was enthousiast over de accommodatie in Riesenbeck: “Deze Duitse kampioenschappen hebben vanaf het eerste moment bij alle deelnemers, ouders en gasten een uitstekende indruk gemaakt. We hebben alleen maar positieve geluiden gehoord.”Bron: stGeorg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook