Ga naar hoofdinhoud

Duitse overwinning in GP Geesteren, Poels achtste

Slechts één Nederlandse combinatie wist zich in Geesteren te plaatsen voor de barrage van de Grote Prijs, die zojuist door Philip Rüping werd gewonnen. Alleen Aniek Poels bleef in de basisomloop foutloos met Athene, maar kreeg vier strafpunten in de barrage en werd uiteindelijk achtste met de Berlin-dochter.

Rüping had de tienjarige Copperfield gezadeld voor deze driesterren GP en kwam in de barrage het snelst aan de finish. Het Duitse duo klokte 37.97 seconden en verwees daarmee Joe Whitaker en Lola V met 38.35 seconden naar de tweede plaats. De derde plek was voor Whitakers landgenoot William Funnell en Billy Congo. Het Britse duo kwam in 39 seconden over de streep.

Jörg Naeve en Pieter Clemens maakten de top 5 verder compleet. Naeve stuurde Quantas in 40.38 seconden rond in de barrage en was daarmeeop de vierde plaats de tweede Duitser bij de eerste vijf. Clemens zat in het zadel van For Cento en kwam als langzaamste foutloos rond in de barrage. De Belgische ruiter stuurde de For Pleasure-zoon in 40.61 seconden rond.

Verder eindigden Sander Geerink met Robinson, Kevin Jochems met Zanzibar en Roelof Bril met Arlando ook nog in de prijzen. Alle drie de combinaties kregen vier strafpunten in het basisparcours en werden respectievelijk tiende, dertiende en veertiende.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook