Ga naar hoofdinhoud

Duitse ruiters sterk in ochtendrubrieken Z-Tour

Marcus Ehning met Plot Blue

In de eerste rubrieken die vanochtend op de Z-Tour in Lanaken verreden werden, waren de Duitse springruiters oppermachtig. Drie van de vier proeven kregen een Duitse winnaar, alleen de 1.40m rubriek kwam in Britse handen in de persoon van Geoff Luckett. Henry de Wulf behaalde vanmorgen in deze rubriek met een vierde plaats het hoogste Nederlandse resultaat.

In de Twee Fasen wedstrijd over 1.40m was Geoff Luckett de snelste met Cash Point (v. Com Air), hij bleef de Belg Jef Wellens met Carefull Z Van ‘T Hofterryckel (v. Chellano Z) net voor. Denis Nielsen was de derde op het podium met C.D.2. Henry de Wulf reed Zypria Adelheid Z (Zandor Z) naar de vierde plek. Albert Zoer kwam op de vijfde plaats met Dum Drum (v. Larino).

1.45m rubriek
De 1.45m proef kwam op naam van Marcus Ehning. De Duitse topruiter reed KS Stakki (v. Stakkato Gold) in 63.21 seconden naar de zege. Malin Baryard-Johnsson werd met H&M Cassius Clay tweede voor Rene Lopez met de KWPN-merrie Destiny’s Child. Niels Tacken reed zich in de top tien met Chenna Z, hij werd zevende. Aniek Poels volgde op de achtste plaats met Barry White 3.

Jörne Sprehe beste in 1.35m
Jörne Sprehe zette het 1.35m op zijn naam met de Kolibri-zoon Kick Like Bum. Vincent Lambrecht pakte met Cooper van de Heffinck de tweede plaats voor de Belgen. Edwin Smits werd derde op Barcelona Von Aarhof CH. De beste Nederlander kwam op plaats 17, Emmelie Melssen was dit op Piccolo R.

Duits podium bij jonge paarden
De rubriek voor de jonge springpaarden werd gedomineerd door de Duitsers. Frederik Knorren won met de Sam R-zoon Favoriet. Golden Future MM werd onder Holger Hetzel tweede en Kevin Lemke werd derde met Cooper I Z. Dennis van de Brink en Cassiano CA werden vijfde en de beste Nederlandse combinatie.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook