Ga naar hoofdinhoud

Duitse zege in GP Lyon, Schröder vijfde

Jeroen Dubbeldam en Zenith. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Tobias Meyer greep zojuist de zege in de Longines Grand Prix van Lyon. De Duitse ruiter stuurde de veertienjarige Cathleen (v. Cordobes) al vroeg in de barrage foutloos rond en zette daarbij een tijd neer, waar de concurrentie zich op stuk beet. Gerco Schröder en Glock's Lausejunge werden vijfde in deze rubriek over 1,50-1,60m en Jeroen Dubbeldam eindigde met SFN Zenith op de negende plek.

Veertien combinaties plaatsten zich voor de barrage van deze Longines Grand Prix en uiteindelijk wisten zes van deze combinaties nog een keer foutloos te blijven. Meyer was met de Cordobes-dochter goed voor een foutloze tijd van 36,57 seconden en kon daarmee een bedrag van 25.000 euro in ontvangst nemen. Darragh Kenny en Go Easy de Muze, het voormalige toppaard van Frank Schuttert, klokten de tweede foutloze tijd. Het Ierse duo kwam in 37,29 seconden aan de finish en bleef daarmee voor Christian Ahlmann en Codex One (v. Contendro I). De Duitse ruiter en zijn goedgekeurde Hannoveraanse hengst passeerden de eindstreep in 37,55 seconden.

Top 5

Nicolas Deseuzes was met Quilane de Lezeaux (v. Grenat de Grez) goed voor het beste thuisresultaat. De Franse ruiter kwam in 38,31 seconden aan de finish en was daarmee bijna een seconde sneller dan Schröder en de Ludwig As-zoon. Het Nederlandse duo klokte af op 39,26 seonden met een foutloze rit en maakte daarmee de top 5 compleet.

Jeroen Dubbeldam kwam met SFN Zenith (v.Rash R) als laatste in actie in de barrage, maar kreeg vier strafpunten en werd daarmee negende. Even daarvoor was Gregory Wathelet met Eldorado van het Vijverhof (v. Thunder van de Zuuthoeve) wel sneller dan Meyer over de streep gereden. De Belgische ruiter kon daarbij niet foutloos blijven en werd uiteindelijk zevende met vier strafpunten.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook