Ga naar hoofdinhoud

Duitser houdt Nederlanders van de zege in Tubbergen

Doron Kuipers, hier met Zucces. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Markus Merschformann ging vandaag in de laatste rubriek van de dag op Jumping Schröder Tubbergen als eerste van start en ging er uiteindelijk met de zege vandoor. De Duitse ruiter liet zijn Cornet Obolensky-ruin in 27,02 seconden finishen na twee foutloze omlopen en dat kon geen enkele combinatie meer verbeteren. Marriet Hoekstra, Zoi Snels en Doron Kuipers mochten zich achter de Duitse combinatie opstellen voor de prijsuitreiking.

Marriet Hoekstra kwam het dichtst bij de tijd van Merschformann. De Nederlandse amazone had U Bresco Z gezadeld voor deze rubriek en liet de merrie van Untouchable Z in 27,73 seconden over de eindstreep galopperen. Hoekstra werd zelf op de hielen gezeten door Zoi Snels met Starpower TN. Snels liet de KWPN-goedgekeurde zoon van Stakkato in 27,75 seconden finishen.

Top vijf

Kuipers kwam met Zucces in de vierde tijd aan de finish. Met 28,07 seconden op de klok kon hij Snels en Hoekstra niet voor blijven met de ruin van Gerlinus, maar bleef hij zelf wel ruim een halve seconde voor  op James Paterson-Robinson. De ruiter uit Australië zat in het zadel van de KWPN-hengst Cidane en had 28,84 seconden nodig om foutloos aan de finish te komen.

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook