Ga naar hoofdinhoud

Dujardin en Valegro afgemeld voor Indoor Brabant

Helaas geen presentatie van de nieuwe Kür van de Britse Charlotte Dujardin en Valegro tijdens Indoor Brabant. De olympische kampioene heeft zich op het laatste moment afgemeld omdat Valegro niet 100% fit is. 

Indoor Brabant kan desondanks rekenen op een sterk deelnemersveld in de dressuur. Eén van de grote favorieten is Edward Gal, die het op moet nemen tegen een Duits deelnemersveld met onder meer Isabell Werth en Fabienne Lütkemeier. Nederland wordt in de Wereldbekerwedstrijd vertegenwoordigd door Daniëlle Heijkoop, Hans Peter Minderhoud, Laurens van Lieren, Diederik van Silfhout en Tommie Visser.

De prijzenpot van 350.000 euro in de Grote Prijs lokt ook de beste springruiters naar ‘s-Hertogenbosch. Maar liefst 14 springruiters van de top 20 van de wereldranglijst zijn aangemeld. De olympisch kampioen Steve Guerdat en Europees kampioen Roger-Yves Bost (‘Bosty’) openen de lijst. Duitsland stuurt Ludger Beerbaum, Christian Ahlmann, Marcus Ehning en Hans-Dieter Dreher. Fransman Bost krijgt versterking van de top 10 ruiters Patrice Delaveau en Simon Delestre. De Zweedse stijlruiter Rolf-Göran Bengtsson is ook weer van de partij na een liesblessure die tijdens de Wereldbeker in Leipzig weer de kop op stak. Tegenover die mannelijke geweld staat een sterk veld met amazones: de voor Portugal uitkomende Luciana Diniz, de Australische Edwina Alexander, de in Duitsland woonachtige, maar voor de Oekraïne startende Katharina Offel, de Franse Penelope Leprovost en Janika Sprunger uit Zwitserland. België stuurt de Grote Prijs-winnaar van Gothenburg, Nicola Philippaerts en Jos Lansink die in 1994 de Wereldbekerfinale in Den Bosch won. Voor Nederland starten onder meer Maikel van der Vleuten, Gerco Schröder, Jeroen Dubbeldam en Leopold van Asten.

Indoor Brabant vindt van donderdag 20 tot en met zondag 23 maart plaats in de Brabanthallen in Den Bosch.

Bron: Horses / Indoor Brabant

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook