Ga naar hoofdinhoud

Dylano van Maurice Van Roosbroeck naar Pieter Devos

Pieter Devos heeft sinds deze week Dylano (v. Cento Lano), het paard van Maurice van Roosbroeck, onder het zadel. Met deze 13-jarige ruin werd Van Roosbroeck in 2011 Belgisch kampioen. In Mons kwamen Devos en Dylano dit weekend tot een 10e plaats in hun eerste gezamenlijke optreden in een 1.45m proef. “Het eerste gevoel is goed, hij zal zeker een aanwinst zijn voor de zware concoursen”, aldus Devos.

“Ik heb Dylano sinds maandag onder het zadel. Omdat ik Candy nu nog moet missen, heb ik een paard nodig om mee op de grote concoursen te gaan. Ik kan mijn eigen paarden niet elk weekend inzetten en ik moet eigenlijk wel vaak op concours gaan om mijn dertigste plaats op de wereldranglijst vast te kunnen houden. Vandaar dat ik aan Maurice heb gevraagd of ik Dylano van hem mocht gebruiken.”

“Candy raakte gewond in Lummen. Het is niet ernstig, maar het heeft tijd nodig. Candy is belangrijk voor mij en ik wil haar niet eerder inzetten dan wanneer ze 100 procent fit is. Daarom ben ik nog steeds op zoek naar andere paarden.”

Bron: equnews.be

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook