Ga naar hoofdinhoud

‘Earley was altijd al een ruig paard’

Volgens ruiter Maikel van Mierlo was zijn gouden WK-paard Earley altijd al 'een ruig paard'. "Mijn vader en ik zagen hem als tweejarige vrij springen bij Rien Bekkers", vertelt Van Mierlo met de gouden FEI-medaille om zijn nek. "We kochten 'm, maar met een week waren we 'm al weer kwijt."

De nieuwe eigenaren, Evan van Raaij en Mientje Evertse, stelden de 1,78 grote Earley vervolgens weer ter beschikking aan Maikel van Mierlo. “Normaal gesproken rijd ik alleen onze eigen paarden”, vertelt Maikel van Mierlo. “We hebben thuis een handelsstal. Maar Earley is geen normaal paard! En deze eigenaren zijn heel aardige mensen die gek zijn van de sport. In principe staat Earley niet te koop, maar het kan soms gek gaan, zeker na vandaag.”

Van Mierlo is een Harley-specialist. “Ik heb er zeker meer dan 15 gehad en we zijn er eigenlijk altijd goed mee geweest. M’n vader stapt misschien iets eerder in de auto als hij hoort dat het om een Harley gaat. Maar voor de rest komt het gewoon doordat het goede paarden zijn.”

Bron: Horses

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook