Ga naar hoofdinhoud

‘Earley was altijd al een ruig paard’

Volgens ruiter Maikel van Mierlo was zijn gouden WK-paard Earley altijd al 'een ruig paard'. "Mijn vader en ik zagen hem als tweejarige vrij springen bij Rien Bekkers", vertelt Van Mierlo met de gouden FEI-medaille om zijn nek. "We kochten 'm, maar met een week waren we 'm al weer kwijt."

De nieuwe eigenaren, Evan van Raaij en Mientje Evertse, stelden de 1,78 grote Earley vervolgens weer ter beschikking aan Maikel van Mierlo. “Normaal gesproken rijd ik alleen onze eigen paarden”, vertelt Maikel van Mierlo. “We hebben thuis een handelsstal. Maar Earley is geen normaal paard! En deze eigenaren zijn heel aardige mensen die gek zijn van de sport. In principe staat Earley niet te koop, maar het kan soms gek gaan, zeker na vandaag.”

Van Mierlo is een Harley-specialist. “Ik heb er zeker meer dan 15 gehad en we zijn er eigenlijk altijd goed mee geweest. M’n vader stapt misschien iets eerder in de auto als hij hoort dat het om een Harley gaat. Maar voor de rest komt het gewoon doordat het goede paarden zijn.”

Bron: Horses

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook