Ga naar hoofdinhoud

Earley doet ’t onmogelijke, pakt de dubbel!

Maikel van Mierlo, hier met tweevoudig WK-winnaar Earley. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Zowel sportief als statistisch leek het onmogelijk. Maar in het verleden gebeurde het al eerder. Eén en hetzelfde paard werd vanmiddag voor de tweede keer op rij wereldkampioen. Maikel van Mierlo flikte het weer met Earley, ondanks de moordende concurrentie van Marlon Modolo Zanotelli en Christian Ahlmann.

“Toen ik de ring uit kwam had ik wel het gevoel dat ik goed zat”, zegt Maikel van Mierlo als hij opnieuw de gouden FEI-medaille in ontvangst heeft genomen. “Druk heb ik als winnaar van vorig jaar niet gevoeld. Ik heb m’n best gedaan om het WK in Lanaken te zien als ‘een concours’. Zenuwachtig werd ik pas toen ik zag hoe hard er in de barrage werd gereden. Early en ik hebben er alles aan gedaan. Ik zou ook blij zijn geweest als ik met dezelfde rit tweede of derde was geworden.”

Geluk moet een wereldkampioen soms ook hebben. Eén zwak moment van Marlon Modolo Zanotelli maakte het tweede goud van de grote Harley-zoon Earley mede mogelijk.  De Braziliaan in dienst van de Ashford Farm stuurde de geweldige merrie Ard Ginger Pop  na de dubbelsprong een beetje onhandig door de roll-back naar een oxer over water. De top-voorzichtige dochter van Luidam week van haar lijn en kon de tweede paal niet vermijden. Met haar geweldige mentaliteit kwam Ginger Pop een seconde sneller aan de finish dan Earley, maar de vier strafpunten deden de Iers gefokte merrie naar de elfde plaats duikelen.

Met zijn tweede paard, de geweldig springende Ellavar X (v. Calvaro Z), pakte Marlon Modolo Zanotelli wel het wereldzilver.

Ook Christian Ahlmann – opnieuw met twee paarden in de barrage vertegenwoordigd – moest het hoofd buigen voor het geweld uit Limburg. Met Take A Chance On Me Z (v. Taloubet Z) haalde Ahlmann het onderste uit de kast, maar dat was niet genoeg om een ontketende Earley van zijn wereldtroon te stoten. Brons was Ahlmanns troostprijs.

Het si twee keer eerder voorgekomen dat een paard twee keer op rij wereldkampioen werd: No Time met Peter Geerink en Barnike met Bertram Allen.

Wout-Jan van der Schans deed met Eloma’s Blue SFN zijn uiterste best, maar de beperkte galop van deze Mr. Blue-zoon deed hem op de zesde plaats belanden, pal voor de KWPN-hengst Entertainer, gereden door Pieter Keunen.

Later meer.

Uitslag

Bron: Horses

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook