Ga naar hoofdinhoud

Earley galoppeert naar wereldtitel

Met grote galopsprongen daverde Harley VDL's zoon Earley zojuist naar de wereldtitel bij de vijfjarige springpaarden. Als laatste starter troefde Maikel van Mierlo de supersnelle Zweedse Angelica Augustsson met Ard Ginger Pop af. Een verrassende ontknoping van een zwaar kampioenschap. En een mooi succes voor het KWPN, dat qua Lanakense wereldkampioenen al een poos droog stond.

Het leek kat in ’t bakkie voor Angelica Augustsson en haar vliegensvlugge, Iers gefokte Luidam-nazaat Ginger Pop. De 0 in 37,48 was zeer scherp, het geluk was bovendien aan Augustssons zijde, want de balk van de laatste steilsprong rolde danig heen en weer in de lepels. Toen René van Zuilen met Charming Fellow Z (v. Clinton) was gestrand op de uitsprong van de dubbelsprong, kon alleen Maikel van Mierlo de Zweedse topamazone nog van de overwinning afhouden. Met de grote, zeer vermogende Earley leek Van Miero niet over de beste papieren te beschikken, de chronometer moest immers de doorslag geven. Maar Van Mierlo reed een ijzersterke ronde, vol gecalculeerde risico’s en met een fantastisch meewerkende Earley, die steeds zeer goed de afstanden naar voren dichtliep. De lange laatste lijn was helemaal een kolfje naar Early’s hand: 0 in 36,99.

De bronzen WK-medaille was voor één van de beste springpaarden van deze jaargang: Cool Clarimo (v. Clarimo), gereden door de Braziliaanse topjockey Marlon Zanotelli. Een prachtig succes dus ook voor Ashford Farm van manager Enda Carroll, de in België gevestigde Ierse eigenaar van het zilveren en het bronzen paard.

Bron: Horses

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook