Ga naar hoofdinhoud

Echo vh Neerenbosch niet geheel, maar voor de helft verkocht

In eerdere berichtgeving werd gemeld dat Erik Laenen de goedgekeurde BWP-hengst Echo van het Neerenbosch verkocht had aan de Italiaanse GP-amazone Giulia Martinengo. Nu blijkt de Chin Chin-zoon niet geheel, maar toch voor de helft verkocht te zijn en is hij naar Italië vertrokken om zijn springcarrière daar verder voort te zetten.

Echo van het Neerenbosch was reserve kampioen op de BWP-hengstenkeuring en is van de generatie topspringpaarden als Emerald (Harrie Smolders) en Elvis Ter Putte (Karline de Brabander). Echter, alles viel in het water toen hij zich als zesjarige blesseerde. Jarenlang bleef hij buiten beeld tot Peter Goossens, de schoonbroer van Erik Laenen, de hengst mee naar huis nam. “We hebben die blessure een jaar lang gesoigneerd en hem er bovenop geholpen”, aldus Peter Goossens. “Mijn 17-jarige zoon Dries is er vorig jaar terug mee begonnen rijden en na twee seizoenen hebben we nu moeten afscheid nemen. Dit jaar liep Echo voor het eerst op 1,30 m- en 1,40 m-niveau en we achten hem nu klaar voor het grote werk.”

Giulia Martinengo, een vaste klant op de Roshoeve, heeft haar nieuwe hengst meegenomen naar Vilamoura voor een kennismakingsronde, al zou Peter Goossens er niet vreemd van opkijken als hij er straks al een grote prijs springt. “Het is een mooi verhaal. Voor Dries was het even pijnlijk toen ze Echo kwamen ophalen, maar we hopen dat hij bij deze topamazone alle kansen zal krijgen. Zijn gezondheid is alleszins terug, picobello in orde.”

Van Echo van het Neerenbosch staan op de Roshoeve twee goedgekeurde zonen, Jappelloup vh Dauwhof en Joepie vd Wateringhoeve.

Bron: Galop

 

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook