Ga naar hoofdinhoud

Ecuadoraan Vivero wint verrassend op KWPN’er Bijoux in Wellington

Diego Vivero en Bijoux Foto Sportfot

De openingswedstrijd van week zeven van het WEF in Wellington ging naar Diego Vivero met de door Eric Berkhof gefokte Bijoux (Cartani x Athletico). "Een belangrijk moment voor mij", zei de man uit Ecuador, "niet alleen dat het een 5* overwinning is, maar om van toppers als McLain Ward te winnen." Ward werd overigens derde achter zijn landgenoot Andrew Kocher.

In de Twee Fasen wedstrijd over 1,45m was het spannend aan de top. De tijd van 30,35 seconden die Diego Vivero nodig had om met de twaalfjarige KWPN-merrie Bijoux was net genoeg voor de winst. De Ecuadoraan was maar 0,4 seconden sneller dan Andrew Kocher. Kocher klokte met de tienjarige KWPN-merrie Kahlua (Tygo x Caritas) 30,74 seconden.

Groot hart

Vivero prees zijn merrie die hij nu twee jaar rijdt om haar grote hart. “Ze is erg snel en verspeelt geen tijd over de hindernissen. Ze wendt ook erg goed. Ik hou van de snelheid!” En hij vervolgde: “Voor mijn land is het heel mooi, we hebben maar weinig internationale ruiters. Ik ben dan ook heel trots.”

Kocher op 0,4

Kocher werd dus tweede met de tienjarige merrie Kahlua. En in 30,92 seconden stuurde McLain Ward de eveneens tienjarige merrie Cerise (Cicero Z van Paemel x Nonstop) naar de derde plek. Eduardo Menezes pakte voor Brazilië de vierde plats op de Oldenburger Caruschka 2 (Berlin x Continue) en Kristen Vanderveen werd vijfde met de Padinus-dochter Bull Run’s Divine Fortune.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Persbericht

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook