Ga naar hoofdinhoud

Eduardo Alvarez Aznar wint openingswedstrijd LGCT Mexico

Eduardo Alvarez Aznar met Fidux Foto LGCT Stefano Grasso

Het nieuwe seizoen van de Longines Global Chapions Tour beleefde vannacht de aftrap in Mexico City. Eduardo Alvarez Aznar werd de winnaar van de 1,45m-openingsrubriek met de dertienjarige Fidux (v. Malito de Reve). In de rubriek direct op fouten en tijd was de Spanjaard twee seconden sneller dan Shane Breen. Beste Nederlander werd Eric van der Vleuten die met een rustige foutloze ronde op Wunschkind (v. Casall) op de 26ste plaats eindigde.

Meer dan de helft de ruiters in de openingsrubriek bleven foutloos over het parcours van de Spaanse bouwer Javier Trenor. Al vroeg ging de Franse U25-amazone Megane Moissonnier met Umours Batilly. De twintigjarige amazone had een tijd van 63,55 seconden neergezet met de zoon van Quaprice Bois Margot.

U25-amazone

De Française werd er uiteindelijk derde mee want halverwege snelde eerst Shane Breen haar voorbij op CSF Vendi Cruz. De Ier had 62,70 seconden nodig met de tienjarige ARS Vivendi-dochter. Maar er was geen kruid gewassen tegen de super snelle ronde van Eduardo Alvarez Aznar en Fidux. De Spanjaard klokte 60,08 met de zoon van Malito de Reve en pakte de hoofdprijs.

Big Brother

De Zuid-Amerikanen Nicolas Pizarro uit Mexico en Rene Lopez uit Colombia maakten de top vijf vol. Pizarro sprong Carquilot (v. Carinue) naar de vierde plek, Lopez was op de KWPN’er Big Brother (v. Untouchable) een tiende langzamer.
Voor Nederland reed Eric Van der Vleuten Wunschkind naar het beste resultaat. Met een nulronde werd hij 26ste.

Klik hier voor de uitslag.

Bron LGCT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook