Ga naar hoofdinhoud

Eerste dag: Aantal fijne springhengsten zonder topper

De KWPN hengstenkeuringscommissie kreeg vandaag een wat wisselende collectie springhengsten in de eerste bezichtiging. Met een goed te volgen beleid werden twaalf hengsten geselecteerd waaronder een aantal fijne springpaarden maar een echte topper ontbrak nog op deze eerste dag.

Het was een beetje de dag van de hengst Eldorado van de Zeshoek waarvan, uit de collectie van vijftien, drie knappe hengsten werden geselecteerd. De groep kenmerkte zich met goed ontwikkelde hengsten met maat en formaat en goede lendenpartij. “Ze missen dan nog de kracht om te vlammend te voorschijn te komen. Mogelijk zit hun nu die maat nog wat in de weg”, aldus juryvoorzitter Daan Nanning. De stoere 134 (mv. Carolus II) was een opvallend springpaard die een goede techniek liet zien. Zijn moeder Charmieque schitterde deze week in de Ibop met 82 punten. Ook een goede indruk maakte 143 (mv. Concorde) , uit de stam van de befaamde springmerrie Dorina (v. Transvaal), die met veel souplesse en voorzichtigheid sprong.

Twee typische zonen van Falaise de Muze kregen een doorverwijzing. De iets beknopte op Calvino ingeteelde 154 (v. Cade Z) sprong zeer constant en let goed op. Zijn iets meer rijtypische 153  (mv. Calvino Z) begon hoger steeds beter te springen. Een opvallende springer is zeker 122 (Der Senmaat III x Phin Phin) die heel veel vermogen en lossigheid toonde.

Klik hier voor een fotoserie.

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook