Ga naar hoofdinhoud

Egyptische zege in WB-Wellington

De zege in de met $216,000-gedoteerde WB-etappe in Wellington was zojuist voor Nayel Nassar met Lordan. De Egyptische ruiter kwam als één van de laatsten in actie in de barrage van de rubriek over 1,40-1,60m en stuurde de Lordanos-zoon foutloos rond in de snelste tijd. Wilton Porter, één van de pupillen van Jeroen Dubbeldam, eindigde op de vijfde plaats. Er kwamen geen Nederlanders aan de start in dit parcours.

Tien combinaties plaatsten zich na een foutloze basisronde voor de barrage van deze WB-etappe in de North American League. Dat was precies een kwart van alle deelnemers in deze rubriek. Amy Millar kwam als eerste terug met Heros (v. Canadian River), maar bleef niet foutloos. Adrienne Sternlicht was als tweede aan de beurt met Cristalline en de Amerikaanse stuurde de dochter van Cristallo 1 foutloos rond in 41,64 seconden. De Japanse Karen Polle kwam als derde in de ring met de KWPN’er With Wings (v. Larino) en slaagde er weliswaar in om de snelste tijd tot dan toe te klokken, maar kreeg daarbij vier strafpunten.

Snel, sneller, snelst

Wilton Porter mocht als zesde van start in de barrage met zijn Caletto Cabana. De pupil van Jeroen Dubbeldam bleef als tweede ruiter voor de tweede keer foutloos en liet de Holsteinerhengst van Cassini I in 44,89 seconden finishen. Sergio Alvarez Moya en Arrayan kwamen na Porter in actie. De Spanjaard wist welke tijd hij moest kloppen en liet de twaalfjarige KWPN-ruin van Baloubet du Rouet maar liefst anderhalve seconde sneller foutloos finishen dan Sternlicht en nam de leiding over. Het was echter maar van korte duur dat het Spaanse duo bovenaan stond, want Nayel Nassar en Lordan (v. Lordanos) wisten nog eens ruim anderhalve seconde sneller over de streep te galopperen. Het duo uit Egypte finishte foutloos met 38,15 seconden op de klok en ging er uiteindelijk met de zege vandoor.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook