Ga naar hoofdinhoud

Ehrens: ‘Kwalificatie OS belangrijker dan Top League’

Bondscoach Rob Ehrens is van mening dat het binnenslepen van een kwalificatie voor de Olympische Spelen met het springteam belangrijker is dan een topprestatie in de Top League. Om de kwalificatie na te streven neemt hij een eventuele degradatie voor lief. Maar ook voor de Top League heeft hij zijn strategie al uitgedacht.

De enige plaats waar kwalificatie voor de Olympische spelen nog mogelijk is, is het Europees kampioenschap dat van 13 tot en met 18 september in de Spaanse hoofdstad Madrid plaatsvindt. “We zullen daar met ons Oranje kwartet een plaats bij de eerste drie moeten veroveren op de geschoonde lijst. Groot-Brittannië heeft zich als gastland reeds geplaatst en daarnaast hebben landen als Duitsland, Frankrijk en België door hun prestaties op de WEG 2010 zich ook reeds weten te plaatsen. Dat houdt in dat wij minimaal op een plek bij de eerste zeven kunnen eindigen als deze vier reeds geplaatste landen boven ons staan. Ik ga er van uit dat wij ons in Madrid in de strijd om de medailles kunnen mengen en op die wijze ons kunnen kwalificeren voor Londen”, aldus Ehrens.

Ehrens heeft zijn strategie voor de Top League al klaar en gaat in de eerste drie wedstrijden, La Baule, Rome en Sankt Gallen, direct voor de aanval. La Baule gaat aanstaande vrijdag van start. “Mijn doel is om na de eerste drie wedstrijden twintig punten te hebben verzameld. De ervaring heeft geleerd dat als dit lukt en met dan nog vijf wedstrijden te gaan, we ook in 2012 in deze competitie van start kunnen gaan. Kijkend vanaf 2003, het eerste jaar van de serie. lag het aantal punten dat we dienden te hebben om niet te degraderen op dertig. Dan moeten we toch in staat worden geacht om in de resterende vijf wedstrijden samen minimaal tien punten te scoren. Als we dan dus vijf maal zesde worden scoren we 18 punten, gevoegd bij de twintig waarop ik hoop tijdens de eerste drie wedstrijden, dan zijn we ruimschoots veilig. De reden dat ik voor deze opzet kies is dat ik gedurende het gehele outdoor seizoen de combinaties, zonder grote druk te laten voelen, wil kunnen inzetten op een wijze die opbouwt richting Madrid”, licht Ehrens toe.

Voor La Baule heeft Ehrens een sterk team geformeerd, zo is hij van mening. Het team bestaat uit Marc Houtzager met Sterrehof’s Ramino, Jur Vrieling met VDL Bubalu, Eric van der Vleuten met VDL Groep Utascha SFN, Albert Zoer met Sam en Vincent Voorn met Audi’s Alpapillon-Armanie. Voor Rome komen naast Eric van der Vleuten met Utascha SFN ook drie wereldbekerfinalisten aan start: Jeroen Dubbeldam met BMC Van Grunsven Simon, Gerco Schröder met Eurocommerce New Orleans en Harrie Smolders met Exquis Walnut de Muze of Regina Z. Maikel van der Vleuten gaat mee als reserve. “Ik ga deze combinatie wel inzetten in Sankt Gallen samen met vader Eric, alsmede Jur Vrieling met VDL Bubalu. Wie ik als vierde en vijfde ruiter mee ga nemen naar deze wedstrijd laat ik afhangen van de prestaties de komende twee weken”, aldus Ehrens.

Bron: Horses.nl / KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.