Ga naar hoofdinhoud

Ehrens: ‘Ze reden als tijgers’

De Nederlandse springruiters hebben in Rome met de tweede plaats in de FEI Nations Cup-wedstrijd fantastisch gepresteerd. “Hier staat een gelukkige coach. Er lag veel druk op mijn ruiters, maar daar kunnen ze wel mee omgaan. Ze reden als tijgers”, klinkt Rob Ehrens tevreden. De Italianen wonnen de thuiswedstrijd in Rome.

Schröder, Vrieling en Houtzager, wisten dat al hun resultaten telden, nadat Jeroen Dubbeldam en SFN Zenith als eerste ruiter van het team, voor het niet meetellende resultaat zorgde. De ervaren ruiters hielden het hoofd koel en gooiden alles in de strijd voor een mooi resultaat.

Gerco SCHRÖDER Glock’S Cognac Champblanc
Photo Richard Juilliart/FEI

Flutfoutjes

Het was een spannende landenwedstrijd in Rome. De verschillen tussen de landen waren klein en in de tweede manche konden ruiters zich geen fouten permitteren. Nederland en Italië domineerden de wedstrijd en gingen gezamenlijk aan de leiding na de eerste manche, met vier strafpunten. “In de tweede omloop kregen Jur en Gerco te maken met flutfoutjes. Ik hoop dat we die volgende maand in Rotterdam niet hebben.” aldus Ehrens.

Bekijk hier de liveblog.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht KNHS

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.