Ga naar hoofdinhoud

Ehrens: ‘Vrieling toch met Bubalu naar Rome’

Bondscoach Rob Ehrens heeft Jur Vrieling gevraagd met VDL Bubalu (v. Baloubet du Rouet)  naar Rome te gaan, in plaats van met VDL Zirocco Blue (Mr. Blue). Bubalu maakte veel indruk door vrijdag op de landenwestrijd in La Baule een dubbel foutloos parcours te lopen.

“VDL Zirocco Blue heeft hier driemaal zeer goed gelopen, maar mist toch nog even de ervaring van Bubalu. Dat is de reden geweest om voor de wedstrijd in Rome toch voor Bubalu te kiezen. Om die reden heb ik Jur gevraagd op zondagmiddag niet meer van start te gaan in de Grote Prijs van La Baule. Aan dat verzoek heeft Jur gehoor gegeven”, aldus Ehrens. “Natuurlijk had ik graag de Grote Prijs willen rijden, maar dat zou allemaal net te veel van het goede zijn. Ik wil Bubalu sparen voor aanstaande vrijdag in Rome”, vertelde Vrieling.

In de Grote Prijs van La Baule bleven negen combinaties foutloos, maar daaronder geen Nederlanders. “De jonge Nederlandse paarden hadden naast de landenwedstrijd ook nog een kwalificatiewedstrijd op donderdag in de benen”, vertelde Ehrens. “Dat speelde bijvoorbeeld een rol bij Quilan (v. Quidam’s Rubin) van Vincent Voorn, die na twee foutjes de wedstrijd staakte. Ook Avion (v. Cornet Obolensky) van Willem Greve kreeg een fout en daarna was er even sprake van een contactstoring tussen ruiter en paard, waardoor ook zij de strijd staakten. Sterrehof’s Opium (v. Polydor) van Marc Houtzager liep tegen twee ongelukkige veegfouten aan en datzelfde gold voor Very Nice (v. Cantos) van Tim Hendrix, die driemaal een paal net te zwaar toucheerde”.

In de Grote Prijs ging de zege naar de Canadees Eric Lamaze met Powerplay.

Bron: Horses / KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook