EK-dag vijf: Springfinale en teams para-dressuur - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

EK-dag vijf: Springfinale en teams para-dressuur

Vandaag is de vijfde dag van het EK in Herning. Hoogtepunt vandaag is om 13.15 uur de finale van de beste 25 springruiters, waaronder Maikel van der Vleuten met VDL Groep Verdi en Jur Vrieling met VDL Bubalu. En ook de beslissing in het landenklassement van de para-equestrian dressuur. Sanne Voets en Demi Vermeulen komen hier voor Nederland aan start.

De springfinale wordt vanmiddag over twee manches verreden. Jur Vrieling en VDL Bubalu staan met 5,70 strafpunten uit de voorgaande drie parcoursen op de negende plaats in de tussenstand. Maikel van der Vleuten en VDL Groep Verdi gaan als derde van start met 12,65 strafpunten uit de voorgaande wedstrijden.

Vandaag valt ook de beslissing in het landenklassement van het EK Para-equestrian dressuur. Na de proeven van Sanne Voets met Vedet PB in Grade III om 12.00 uur en Demi Vermeulen met Vaness in Grade II om 17.11u kunnen alle punten van de afgelopen drie dagen opgeteld worden en weten we of Nederland een medaille wint. De beste zeven van iedere grade rijden zondag hun Kür op Muziek. Vandaag kunnen individueel ook medailles gehaald worden.

De NOS zendt de finale van de springruiters live uit via internet NOS.nl

Klik hier voor de startlijst van de EK finale van de springruiters

Klik hier voor de startlijst van Grade II en hier voor die van Grade III

Lees hier alles over het EK

Bron: Horses/KNHS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook