Ga naar hoofdinhoud

El Primero dit keer wel langs Ermindo W

In Meerlo moest El Primero zijn aartsrivaal Ermindo W vorige week nog voor laten gaan, maar in de laatste omloop van de Hendrix-competitie, afgelopen vrijdag in Sevenum, stond de KWPN-goedgekeurde zoon van Numero Uno dan helemaal bovenaan. Pieter Keunen ontving met El Primero een 8,8 voor de wijze van springen en maar liefst een negen voor het gaan tussen de hindernissen. Bij de vijfjarigen was het Cara Lyp Z (v. van Cassini II) die de hoogste punten kreeg, op de voet gevolgd door Jikke’s dochter Dilona (v. Warrant).

De paarden werden in Sevenum beoordeeld door de Duitse springpaardenkenners Dieter Feltens en Achim Lennartz. Marcel Willems en Ermindo W moesten dit keer met de derde plaats genoegen nemen, maar gaan in het tussenklassement van de vierjarigen wel aan de leiding.

Bij de vijfjarigen leidt Niclas Parmler het tussenklassement met VDL Groep Spiritivo (v. Indoctro). Ook hier laat Marcel Willems van zich horen want hij staat tweede met Adonis (v. Air Jordan).

Tim van de Oetelaar mocht zich afgelopen vrijdag bij de vijfjarigen als eerste opstellen met Cara Lyp Z (v. Cassini II). De wijze van springen werd beloond met een 8,7 en voor het gaan tussen de hindernissen kregen ze een 8,2. Amanda Landeblad kreeg twee maal een 8,4 van de jury voor Dilona, een dochter van Warrant uit Jikke waar Eric van der Vleuten internationaal mee reed.

Bron: De Paardenkrant / Horses

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook