Ga naar hoofdinhoud

Emerald-nazaten overtuigen op Belgisch kampioenschap vijfjarige springpaarden

Harrie Smolders met Emerald. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
In Gesves wordt dit weekend gestreden om de Belgische titels voor jonge  springpaarden. Emerald (v. Diamant de Semilly), zelf al jarenlang internationaal succesvol onder Harrie Smolders, liet met zijn nazaten van zich horen in de rubriek voor vijfjarige springpaarden. Van de 239 combinaties die aan de start verschenen, bleven er 77 foutloos waaronder acht paarden die in de Grand Prix-hengst hun vader kennen. 

Niet alleen kinderen van Emerald presteerden in de eerste pittige omloop goed, ook de bij het BWP goedgekeurde hengst Mugano van Klapscheut (v. Ogano Sitte) hield alle balken in de lepels. De Ogano Sitte-zoon werd in 2015 goedgekeurd voor de dekdienst nadat hij twee maanden daarvoor voor 78.000 euro van eigenaar wisselde op de Top Stallion Auction.

Goedgekeurde hengsten laten van zich horen

De eerste omloop bij de vierjarigen leverde 67 foutloze ritten op. Daaronder de bij Zangersheide goedgekeurde Cosmos Z (v. Chellano Alpha Z). De schimmelhengst kwam afgelopen voorjaar nog onder de hamer op de Z Online Auction waar hij voor 36.500 euro werd aangekocht door een Belgische koper.

Ook andere goedgekeurde hengsten lieten hun visitekaartje af door foutloos te blijven. Het BWP zag Harley VDL-zoon No Doubt van het Vlierhof naar een nul ronde galopperen, terwijl de bij Zangersheide Nashville van de Kleinheide (v. Thunder van de Zuuthoeve) en de AES gekeurde Jolando Di Luna Z (v. Jiqueenturo di Luna) en Clinton-nazaat Chaiton F Z hetzelfde deden.

KWPN’er Gino H terug in beeld

Ook de rubriek voor zevenjarige springpaarden kende met 93 nulritten een sterk begin van het kampioenschap. Een opvallende naam op de uitslagenlijst is die van Calvino Z-zoon Gino , een halfbroer van springlegende Hickstead. Op driejarige leeftijd werd de bij AES goedgekeurde hengst aangewezen voor het KWPN verrichtingsonderzoek, die hij vervolgens vroegtijdig verliet.

Le Diamant Horta (v. Diamant de Semilly), die op de BWP hengstenkeuring in 2014 uitschieter van zijn jaargang was en vervolgens op vijfjarige leeftijd zesde werd op het WK voor jonge springpaarden, is nog zo’n opvallend paard.

Uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook