Ga naar hoofdinhoud

Emilie Conters EK-paard Cesanna overleden

Archieffoto Emilie Conter, hier met Viva. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl
De Cento-merrie Cesanna waarmee Emilie Conter lid was van het Belgische junioren-team is gisteren overleden. Aan de Belgische paardensportsite Horseman.be vertelt de jonge amazone dat het paard twee operaties aan een tumor niet heeft overleefd. De merrie was pas veertien jaar oud.

“Cesanna had deze week koliek gekregen”, vertelt Emilie Conter op Horseman. “In de paardenkliniek hebben ze tijdens de onderzoeken een tumor in haar darm gevonden. De dierenartsen hebben haar twee keer geopereerd om de tumor weg te halen, maar ze heeft daarop een infectie opgelopen, dat heeft ze jammer genoeg niet overleefd.”

Lid van Belgische juniorenteam

Samen vormden zij een ijzersterk duo dat vaak vooraan terug te vinden was in de prijzen. In 2015 won Conter met de Cento-merrie nog de Beker van België voor Junioren en datzelfde jaar maakten zij deel uit van het Belgische team tijdens het Europees kampioenschap.

Eerder onder Lamaze en Foster

Voordat Cesanna op de Stephex Stables kwam, liep ze onder Lorenzo de Luca. De Italiaan had de teugels overgenomen van Eric Lamaze en Tiffany Foster.

Bron Horseman.be/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.