Ga naar hoofdinhoud

Ensor nog steeds in topvorm, Vleut jr. derde in GP Valkenswaard

Ensor de Litrange bekroonde vanmiddag in de Grote Prijs van Valkenswaard zijn topvorm door zijn ruiter Lorenzo de Luca aan de lucratieve overwinning te helpen. In deze zware wedstrijd eindigde Maikel van der Vleuten met VDL Groep Verdi TN als derde.

Acht combinaties doorstonden de zeer zware eerste omloop van parcoursbouwer Uliano Vezzani. Gergory Wathelet en Eldorado van het Vijverhof zetten in de barrage de klok het snelste stil (38.10), maar een balk stond in de weg aan de hoofdprijs ter waarde van 99.000 euro.

Querly Chin

Ruim een seconde was Lorenzo de Luca langzamer met zijn vermogende Ensor de Litrange (v. Nabab de Reve), één van de vele topproducten uit de stam van Querly Chin. Daar kon zelfs de topcombinatie Christian Ahlmann/Codex One niet aan tippen (0/39.93 seconde).

Tweede foutloze ronde

Met een makkelijke tweede foutloze ronde in 40.31 seconde bewees Verdi maar weer eens zijn waarde voor Maikel van der Vleuten, die zijn hengst dit seizoen puur op de Global Champions Tour heeft gericht. De derde plaats leverde Vleut jr. 45.000 euro op.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook