Ga naar hoofdinhoud

Etoulon VDL-zoon wint Blom Cup op CK Drenthe

Negentien springpaarden gingen van start in de Blom Cup op het Centrale Keuring van Drenthe in op het terrein van CH de Wolden in Veeningen. De hoogste score kwam op naam van een zoon van Etoulon VDL uit een merrie van Indoctro. Hermien de Weerd reed het paard naar 24.2 punten.

Cor Loeffen en Arnold Kootstra beoordeelden de jonge springpaarden. Kootstra vertelde in zijn commentaar dat van de negentien combinaties elf paarden een ticket voor Ermelo kregen. “Onze algemene indruk was dat het ging om een nette groep paarden, waarvan een aantal nog vrij groen was in de africhting. Daar hebben we geprobeerd doorheen te kijken en we hopen dat deze paarden op de KWPN Kampioenschappen volgende maand al weer beter geschoold zijn”,  aldus Kootstra.

De hoogste score, 24.2, was voor een zoon van Etoulon VDL uit een merrie van Indoctro. Kootstra: “Aan hem konden we voor het springen 8.2 kwijt en Hermien de Weerd verdiende voor haar wijze van rijden een 7.8.”

Twee keer 8 punten waren er voor Wezenberg’s Montanban (Monte Bellini x Chambertin) met Miranda Spronk-Rienties in het zadel. Als derde mocht opstellen Irvington VDL (Baltic VDL x Mr. Blue). Met een fijn sturende Maxime van Andel op zijn rug kreeg hij een 7.5 voor het springen en een 8.5 voor het gereden zijn.

Bron KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.