Ga naar hoofdinhoud

Eurocommerce brengt paarden naar nieuwe ruiters

Vorige week maandag haalde Stal Eurocommerce uit Lochem acht springpaarden op bij de BWG Stables van de broers Ben, Wim en Gerco Schröder in Tubbergen. In tegenstelling tot de geruchten die rondgaan is geen sprake van een onenigheid tussen beide partijen. Ger Visser senior spreidt graag zijn winkansen en heeft zijn paarden bij meerdere ruiters ondergebracht.

“Op de BWG Stables draait het grotendeels om de handel, terwijl Stal Eurocommerce vooral is gericht op de sport”, vertelt Ger Visser junior van Eurocommerce. “In goede harmonie hebben we besloten om de paarden die internationaal springen of die nu de leeftijd hebben om een stap hogerop te zetten, onder te brengen bij Wout-Jan van der Schans, Nathalie van der Mei en Angelique Hoorn.”

De KWPN-goedgekeurde hengsten Canturano (Canturo x Coriano Z) en Vingino (Voltaire x Cassini I) en de achtjarige merrie California (Corland x G. Ramiro Z) zijn terug in Lochem en worden vanaf nu door Gerco Schröder gereden. Wout-Jan van der Schans krijgt Seoul (Thunder van de Zuuthoeve x Lancer) en de vos Ultimo (Andiamo x Indoctro) onder het zadel. Angelique Hoorn heeft de achtjarige KWPN-hengst Vaillant (For Pleasure x Nimmerdor) op stal gekregen, terwijl Nathalie van der Mei haar sportpaardenbestand versterkt kreeg met de negenjarige Ultimo (Heartbreaker x Indoctro).

BWG Stables heeft nog een aantal paarden samen met Stal Eurocommerce en die samenwerking blijft bestaan. Wim Schröder heeft begrip voor de ontstane situatie. “Wij zijn vooral gericht op het opleiden van een jong paard en de verkoop daarvan. Internationaal rijden deed ik al niet veel meer en het is prima dat de paarden nu bij Angelique, Wout-Jan en Nathalie worden ondergebracht. Ik hoop dat we nog veel van ze gaan horen in de sport”, zegt Wim Schröder.

Lees vandaag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Wendy Scholten.

Overname zonder toestemming niet toegestaan.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

2 reacties op “Eurocommerce brengt paarden naar nieuwe ruiters

 • sprookje

  klinkt mooi,

  Maar de ervaring leert
  dat meestal de goede harmonie niet zo lang duurt
  en dat is ook geen ramp
  de samenwerking heeft voor paardenland
  al erg lang geduurd
  soms is het tijd om een andere weg te bewandelen
  Had van eurocommerce verwacht dat ze de paarden bij wat jongere ruiters zouden plaatsen.
  hebben bovenstaande ruiters een geweldig carriere achter zich, zie je toch dat bij de meeste ruiters die de veertig gepasseerd zijn het moellijk wordt de jeugd achter zich te laten/
  en volgens mij is dat een natuurlijk proces
  onbewust wordt je banger en vandaar dat het niet meer zo soepeltjes gaat.
  zie broer en zus van den brink overal waar ze komen staan ze boven aan.

 • Linda

  Stefanie rijd nu in Calgary ook al weer 0 rondjes 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook