Ga naar hoofdinhoud

FEI: ‘Harmonisatie inschrijfgelden niet aan de orde’

Horse & Country tv meldt vanavond dat de FEI heeft gereageerd op de commotie over nieuwe regels in de springsport. De afgelopen dagen werd op sociale media de ‪#‎Notoharmonizing campagne gevoerd door een aantal bekende springruiters. De ruiters zijn bang dat de inschrijfgelden in Europa onbetaalbaar worden en dat de springsport louter voor de allerrijksten toegankelijk blijft.

“Fijn dat paardensportliefhebbers hun mening met ons delen, maar er ligt helemaal geen voorstel van de FEI of van het ‘Jumping Committee’ om de entreegelden te harmoniseren. We hebben nog geen positie ingenomen over dit onderwerp, maar persoonlijk is de president van de FEI niet voor een voorstel in die richting” zo zou de FEI op Facebook hebben laten weten.

De president van de Alliance of Jumping Organisers (AJO) Ian Allison laat weten dat de FEI directeur Springsport om input van zijn organisatie gevraagd had. Met als doel om meer gestandaardiseerde regels te formuleren voor uitnodigingen en startgelden. Deze regels zouden dan gebruikt kunnen worden door organisatoren van CSI en CSIO wedstrijden. De AJO heeft daarvoor de afgelopen drie maanden gepraat met organisatoren van springevenementen in Europa, Noord Amerika en Azië.

Echte kosten interessant

“Ons comite is zeer terzakekundig en we hebben een duurzaam voorstel voor de lange termijn gemaakt”, aldus Allison. “Volgens mij hebben we dit naar behoren uitgelegd toen we onze aanbevelingen begin februari bij de FEI neerlegden. We hebben ook een uitgebreide analyse gemaakt van de ware kosten van de wedstrijden in Europa, ten opzichte van wat mensen denken en zeggen dat die kosten zijn. Daar zijn interessante resultaten uitgekomen.”

Een zekere harmonisatie

De aanbevelingen “brengen een zekere harmonisatie” aldus Allison, die moeten helpen om ongereguleerde ‘wild cards’ aan banden te leggen. “We hadden gehoopt dit in het juiste forum te kunnen bespreken, maar zien nu dat er overal discussie en ongefundeerde speculaties opduiken. Zonder goed begrip van wat onze taak was of hoe onze aanbevelingen er uitzien. De nationale federaties, ruiters en media die ons voorstel al in detail hebben gezien, reageerden zelfs met begrip en steun” aldus Allison.

 

 

Bron: Horse & Country TV

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook