Ga naar hoofdinhoud

Fellers kondigt pensionering Flexible aan

Er komt een einde aan de carrière van het opmerkelijke springpaard Flexible. Rich Fellers, die al twaalf jaar partner is van de voormalige wereldbekerwinnaar, kondigde het afscheid van zijn paard aan op de website noellefloyd.com. Fellers: "Hij is goed, hij is gezond, hij is blij. Maar Vadertje Tijd laat zijn tekenen achter. Hoewel hij goed uitziet en zich zo geweldig voelt, kan ik de effecten van het ouder worden niet ontkennen."

De 21-jarige Flexible, zoon van de net zo legendarische Cruising, schreef geschiedenis toen hij in 2012 onder Rich Fellers de wereldbeker veroverde in Den Bosch. De Amerikanen hadden al 25 jaar geen winnaar meer gehad! In totaal plaatste Fellers zich zeven keer voor de wereldbekerfinale met Flexible, de laatste keer was vorig jaar in Gotenburg.

Achtste op de Spelen

Na de winst in Den Bosch werd Fellers met Flexible een vaste waarde in het Amerikaanse team. Samen maakten ze deel uit van het team op de Olympische Spelen van Londen waar Fellers individueel achtste werd.

34 overwinningen

Fellers en Flexible wonnen 34 internationale FEI-wedstrijden. De laatste overwinning was vorig jaar november in Thermal waar het paar zegevierde in de Welcome Stakes. In de 4*-Grand Prix van Thermal werden ze achtste. Hun laatste internationale optreden was een week later in Las Vegas, waar een twaalfde plaats in de wereldbekerkwalificatie werd behaald.

Dekhengst

Flexible zal als dekhengst zijn carrière voortzetten. Verschillende kinderen lopen alweer in de sport, onder andere de merrie Cushions die onder de Ier Darryl Walker op GP-niveau loopt. Flexible blijft in de stallen van Rich Fellers in Oregon.

“Hij blijft bij ons voor de rest van zijn leven,” zegt Fellers. “We hebben een deal gemaakt met Harrie en Mollie (Chapman, de eigenaren), Shelley en ik zijn nu de eigenaren.”

Op 6 mei, tijdens de show in Del Mar, wordt officieel afscheid genomen van Flexible als wedstrijdpaard.

Bron Noelle Floyd

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook