Ga naar hoofdinhoud

Finale Youngster Tour Asten voor Leopold van Asten

De terreinen van de Prins Willem-Alexander Manege in Asten waren vanmiddag het decor voor de finale van de Youngster tour. Deze rubriek over 1.30m werd toepasselijk gewonnen door Leopold van Asten en VDL Groep Tara Z. Zij hielden Hikari Yoshizawa met nipt een halve seconde op afstand, waardoor de Japanse genoegen moest nemen met de tweede plaats. De broer van Leopold, Mathijs, plaatse zich als derde.

In de barrage die bestond uit dertien combinaties, waren de gebroeders van Asten niet de enige succesvolle Nederlanders, de top tien telde nog vier thuisruiters. De winnende rit van de ruiter van Stoeterij Duyselshof en VDL Groep Tara Z telde 29.30 seconden, een tijd die Yoshizawa met Sensual LS (v. Secreto) niet kon kloppen. Haar rit duurde 29.93 seconden, net iets de snel voor Mathijs van Asten. Hij wist Cassini I-merrie Zafira rond te sturen in 30.12.

Pieter Keunen, een van de ruiters van stal Hendrix, wist zich met de KWPN goedgekeurde hengst Don Diablo (v. Vittorio) als vierde te plaatsen. Ivo Biessen, uitkomend voor de Margaretha Hoeve, eindigde als vijfde met Dimple (v. Wittinger VDL).

Voor de volledige uitslagen, klik hier.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook