Ga naar hoofdinhoud

Firth of Lorne naar Amerika verkocht

Katrin Eckermann, hier met Firth of Lorne Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De paardentransfers zijn in volle gang. Voor 1 januari kunnen sportpaarden nog van eigenaar verwisselen om mee te kunnen dingen naar een startplaats op de Olympische Spelen in Rio. Nu is Firth of Lorne, het voormalige toppaard van Katrin Eckermann, naar Amerika vertrokken. De nieuwe amazone is Leah DeMartini, een leerlinge van Margie Goldstein-Engle.


Katrin Eckermann heeft veel goede prestaties neergezet met Firth of Lorne, onder meer winst in de Grand Prix van Hamburg en eerder met het Duitse team eerste in de landenwedstrijd in Falsterbo. Het laatste optreden van Eckermann en de hengst van For Pleasure was er één om nooit te vergeten. In de tweede manche van de landenwedstrijd van Aken vorig jaar kwam de combinatie zwaar ten val op de sloot, in de eerste waren ze foutloos. Twee dagen later gebeurde hetzelfde nog een keer in de Grote Prijs.

Franz-Josef Dahlmann nam in mei de teugels over van Eckermann en startte de hengst voornamelijk op 1.40-1.45m niveau. Nu komt Firth of Lorne in handen van de 22-jarige Leah De Martini. Zij was het afgelopen jaar in Europa succesvol op 1* en 2* wedstrijden onder leiding van Margie Goldstein.

Bron Horses/St. Georg

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook