Ga naar hoofdinhoud

Flora de Mariposa na jaar weer terug in wedstrijdring

Leprevost met Flora de Mariposa Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Na een jaar afwezigheid uit de sport is Flora de Mariposa (v. For Pleasure) weer terug in de wedstrijdpiste. Het voormalige Olympiadepaard van Pénélope Leprevost maakte dit weekend haar rentree in Canteleu onder de Française Félicie Bertrand. Vorig jaar juli raakte de dertienjarige merrie geblesseerd.


Sinds het vertrek van Pénélope Leprevost bij Haras de Clarbec begin dit jaar, was het onduidelijk wie het paradepaardje van de stoeterij zou gaan rijden. Leprevost maakte met Flora de Mariposa deel uit van het Franse team dat goud won op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en het team dat zilver won op de Wereldruiterspelen in Normandië.

Jaar uit de roulatie

Na het concours in Dinard, vorig jaar juli, raakte de merrie geblesseerd. Sinds twee maanden is de For Pleasure-dochter weer in training, nu met haar nieuwe amazone Félicie Bertrand. In Canteleu maakte het paar hun debuut in twee 1,35m-rubrieken die foutloos werden afgelegd.

Sultane des Ibis en Nice Stephanie

Bertrand rijdt nog twee voormalige springpaarden van Leprevost voor Haras de Clarbec. Met Sultane des Ibis (v. Quidam de Revel) won ze team en individueel goud op de Mediterranean Games in Barcelona. Op Nice Stephanie (v. Cardento) debuteerde Bertrand in juni in Sancourt.

Bron Grandprix-replay.com

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook