Ga naar hoofdinhoud

Follonica: Tweede week start goed voor Schuttert en Vos

De tweede week van het driesterrenconcours in het Italiaanse Follonica ging donderdag prima van start voor de springruiters Robert Vos en Hendrik-Jan Schuttert. Vos legde twee keer beslag op een derde plaats. Schuttert werd tweede in een jonge paarden rubriek.

Hendrik-Jan Schuttert kwam in actie met de zesjarige Ameretto JR. Hij kwam slechts eentiende van een seconde te kort voor de overwinning, die in handen kwam van de Italiaanse Simone Coata. Zij reed Contesa naar de zege. Robert Vos werd in een 1,25 m derde met For Fun en pakte dezelfde klassering met Unique in een 1,35 m.

Een deel van de Nederlandse delegatie heeft Italië na de eerste week alweer verlaten. “Ze wilden daar besparen op de bodem en dat is ze zuur opgebroken”, verklaart Wout-Jan van der Schans. Van der Schans keerde samen met onder anderen Gerco Schröder zondag al terug. “Uiteindelijk schat ik dat er zo’n twintig tot dertig ruiters weggegaan zijn. Er zat veel water en geen drainage in de zandbodem, zodat die eigenlijk elke dag alleen maar slechter werd.”

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant

Eén reactie op “Follonica: Tweede week start goed voor Schuttert en Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.