Ga naar hoofdinhoud

GP Los Angeles voor Marco Kutscher en Van Gogh

Marco Kutscher, hier met Van Gogh. Foto: Lynn van Woudenbergh / www.arnd.nl
Als één van de laatste starters in de barrage van de Grote Prijs van Los Angeles stuurde de Grand Slam-winnaar en publieksfavoriet Scott Brash Indoctro-dochter Hello M'Lady naar een scherpe tijd van 37.93 seconden. Kent Farrington en Steve Guerdat konden zijn tijd niet kloppen en even leek het erop dat de Brit weer met de hoofdprijs ervandoor zou gaan. Totdat Marco Kutscher en Van Gogh (v. Numero Uno) de ring betraden. Op formidabele wijze stuurde Kutscher de goedgekeurde KWPN-hengst naar een scherpe tijd van 37.04 seconden en kon hij deze winst toevoegen aan zijn palmares.

Eerder lukte het de ruiter ook om zo’n prestatie neer te zetten door in de stromende regen de Global Champions Tour van Valkenswaard, anderhalve maand geleden, te winnen. Toen gaf hij aan dat Van Gogh eigenlijk niet bepaald een speedpaard was. Het bewijs van het tegendeel is nu wel geleverd. Kutscher neemt een geldbedrag van 148.500 Amerikaanse dollars mee naar huis.

Twee KWPN’ers domineerden in de top drie. Naast de eerste plek bleek Voyeur (v. Tolano van ’t Riethof) onder Kent Farrrington zich snel door het 1,60 m hoog parcours bewogen te hebben en werd het duo met een tijd van 38.08 seconden derde. Steve Guerdat en Kannan-zoon Kavalier stopten de klok op 39.05 seconden en pakten de vierde plaats. De top vijf werd afgesloten door Sheikh Ali Bin Khalid Al Thani, die met First Devision (v. Andiamo) in 40.13 seconden finishte.

Harrie Smolders kwam als enige ruiter voor Nederland van start. In de eerste ronde noteerde hij met Emerald (v. Diamant de Semilly) vier strafpunten en eindigde uiteindelijk als twaalfde in het klassement.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.