Ga naar hoofdinhoud

Frankrijk wint landenwedstrijd in eigen huis

In de tweede manche stelde het gastland Frankrijk orde op zaken in de landenwedstrijd van La Baule. Met drie foutloze rondes van Penelope Leprevost/Dame Blanche van Arenberg, Aymeric De Ponnat/Armitages Boy en Jerome Hurel/Quartz Rouge troefden ze Belgen af die aan na de eerste ronde aan de leiding gingen. De Nederlanders werden ex aequo vijfde met Spanje en Brazilië.

Na de eerste manche gingen de Belgen nog fier aan de leiding met nul strafpunten, maar in de tweede ronde konden de dubbel nul ritten van Olivier Philippaerts met Cabrio van de Heffinck en Gregory Wathelet met Sea Coast Forlap DC niet meer de twee keer acht strafpunten van Francois Mathy en Polinska Des Isles en Jos Verlooy met Domino wegwerken en Belgen eindigden met acht strafpunten achter de Fransen die geen enkele fout meer maakten en op vier uit de eerste manche bleven staan.

De Britten en de Ieren eisten de derde plaats op met twaalf strafpunten.

De Nederlanders kwamen met twaalf strafpunten uit de eerste manche, alleen Jur Vrieling wist VDL Bubalu de lei schoon te houden. Timothy Hendrix zette met Very Nice een prima resultaat neer met de vier strafpunten. In de tweede manche verbeterde Vincent Voorn zich door met Quinlan een super foutloze rit neer te zetten. Ook Jur Vrieling reed weer nul. Willem Greve kreeg met Avion nu één balk (in de eerste ronde twaalf strafpunten) en Hendrix kreeg twee balken aan de benen.

Het Zwitserse equipe eindigde op de laatste plaats met twintig strafpunten.

Klik hier voor de uitslag.

Meer nieuws volgt.

Bron Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook