Ga naar hoofdinhoud

Frankrijk wint Nations Cup Al Ain

Patrice Delaveau, hier met Lacrimoso 3 HDC. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Verenigde Arabische Emiraten waren vandaag decor van de CSIO5* Nations Cup. In Al Ain ging Frankrijk er met de winst vandoor. Het team van Qatar eindigde op de tweede plaats en bleef hiermee Italië voor, die op plek drie eindigde.

Onderdeel van het Franse team was de welbekende Aquila HDC met in het zadel Patrice Delaveau. Laatstgenoemde kocht de ruin aan op de veiling van het SFN voor €750.000 en heeft daarmee zeker geen miskoop gedaan.

Vier strafpunten

Met slechts vier strafpunten op het scorebord bleek Frankrijk te sterk voor de concurrentie. Qatar noteerde in totaal acht strafpunten en Italië twaalf. Frédéric David liep met de Nabab de Reve-vos Equador Van ‘T Roosakker tegen vier strafpunten aan. Het wegstreepresultaat van Frankrijk, Adeline Hecart en de hengst Pasha du Gue (v. Dollar Dela Pierre) kreeg in de eerste omloop tien strafpunten en in de tweede omloop vier. Patrice Delaveau en de Ovidius-ruin Aquila HDC bleven beide parcoursen foutloos, evenals Philippe Rozier en de SF-goedgekeurde Rahotep de Toscane (v. Quidam de Revel).

Geluk dankzij wegstreepresultaat

Qatar had vandaag profijt van de wegstreepregeling. Hamad Al Attiyah kreeg in de eerste omloop twaalf strafpunten en bleef in de tweede omloop foutloos met Appagino 2 (v. Arpeggio). Faleh Al Ajami noteerde in de tweede omloop vijftien strafpunten maar bleef in de eerste omloop foutloos met de bij het BWP en Zangersheide goedgekeurde Armstrong van de Kapel (v. Quasimodo Z). Dankzij de wegstreepregeling werden uiteindelijk alleen de vier strafpunten van Al Attiyah en Khalid Al Emadi genoteerd. Sheikh Ali Al Thani bleef beide parcoursen foutloos met First Devision (v. Andiamo).

Geen foutloze bij Italië

Geen van de Italiaanse ruiters wist de finish foutloos te halen. Michael Cristofoletti en Belony (v. Balou du Rouet) liepen in de eerste omloop tegen vier strafpunten aan. Paolo Paini en Ottava Meraviglia D Ca’San G (v. For Pleasure) noteerde beide omlopen vier strafpunten en waren daarmee in de eerste omloop het wegstreepresultaat. Francesco Turturiello en Quinoa Des Pres (v. Quidam’s Rubin) noteerden in de tweede omloop vier strafpunten. Emilio Bicocchi en Ares (v. Ephebe For Ever) wisten het eerste parcours foutloos af te leggen, maar waren in het tweede parcours met acht strafpunten het wegstreepresultaat.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook